Simona Halep a dezvăluit una dintre marile sale temeri: ”Și mie mi-e teamă, recunosc”

de: Beatrice Dumitru
03 10. 2023

Simona Halep traversează cea mai grea perioadă din viața sa, după ce a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Ea a avut prima apariție publică după aflarea verdictului la un eveniment dedicat sănătății femeilor din România și a dezvăluit care este marea sa temere.

”Chiar dacă ne este frică, trebuie să avem încredere”

Simona Halep a primit un verdict crunt în cazul de dopaj în care e implicată: patru ani de suspendare, iar sportiva a anunțat că va face apel la TAS. Între timp, campioana de la Roland Garros și Wimbledon a avut prima apariție publică după aflarea deciziei, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Luptei Împotriva Cancerului la Sân.

Sportiva a dezvăluit una dintre marile sale temeri  și a mărturisit că îi este frică de fiecae dată când merge la un control medical. Cu toate acestea, Simona Halep a subliniat că cea mai bună cale de a lupta împotriva unei boli, mai ales a cancerului, este prevenția.

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj.

”Știu cât de important este controlul medical, de aceea merg periodic și am grjă de mine. Am invățat asta de la mama mea. Slavă lui Dumnezeu, sunt bine și toate femeile trebuie să meargă la control ca să prevenim o eventuală problemă și să avem grijă de noi, să ne punem pe primul plan.

Și mie mi-e teamă, recunosc, de fiecare dată când merg la control. Chiar dacă ne este frică, trebuie să avem încredere că o să fie bine, dacă mergem la control și ne verificăm”, a spus Simona Halep.

Simona Halep, două suspendări în cazul de dopaj

Simona Halep a primit două suspendări de câte patru ani, care au fost contopite. Una este pentru prezența substanței interzise Roxadustat în sângele său, a doua pentru nereguli din pașaportul biologic. Pentru acestea, ea a adus trei argumente, dar toate au fost respinse de judecătorii de la Sport Resolutions.

Este vorba despre o intervenție chirurgicală suferită de Simona Halep după US Open 2022, în timp ce al doilea argument este unul cenzurat în documentul ITIA, cel mai probabil pentru că este vorba despre o chestiune intimă. Ultimul de referă la sistarea antrenamentelor după acea intervenție până pe data de 7 noiembrie 2022, ceea ce i-a dat peste cap organismul.

Citește și: Lucian Bute, avertisment pentru Simona Halep: ”Imaginea rămâne șifonată”. El a fost depistat pozitiv în 2016

Nu este necesar să intrăm în mai multe detalii cu privire la acest prim factor de confuzie, intervenția chirugicală, deoarece probele nu arată nici pe departe că sângerarea din timpul intervenției au avut un efect asupra ABP-ului său.

Tribunalul concluzionează că al doilea argument al Simonei, care este cenzurat, nu a avut niciun efect semnificativ asupra RAB-ului (un indicator din pașaportul biologic) doamnei Halep și nu poate fi luată în considerare în decizia noastră.

Tribunalul concluzionează că lipsa de antrenament nu este un factor de confuzie care să fi incluențat în mod semnificativ valorile din probele de sânge ABP ale jucătoarei”, a concluzionat tribunalul.

Simona Halep, sfătuită să deschidă proces de 100 de milioane de euro

Simona Halep a fost sfătuită de Ion Țiriac să deschidă un proces de proporții pentru a-i dea în judecată pe toți cei care i-au amânat dosarul mai bine de un an și care apoi au suspendat-o patru ani. Acesta este convins că daunele pot ajunge la 100 de milioane de euro.

Dacă aş fi Simona, aş da în judecată Federaţia Internaţională, i-aş da în judecată pe cei care au suspendat-o. IŢIA, ITIMA, i-aş da în judecată nu pentru un milion, cum spune presa azi.

Citește și: Ion Țiriac, despre singura greșeală pe care a făcut-o Simona Halep: ”Dacă nu știa, e foarte trist”

Când cineva îţi distruge viaţa… E vorba de 100 de milioane, nu de un milion. Aş face-o, începând cu Federaţia Internaţională, IŢIA, MITIA, WADA, cu cel care mi-a dat asta”, a mai spus Ion Țiriac.

Potrivit ziarului ”The Guardian”, ancheta Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului cu privire la încălcările regulilor de dopaj de către Simona Halep a generat aproximativ 8.000 de pagini de dovezi, iar motivarea deciziei are 126 de pagini.